Αναμένοντας την ανακοίνωση λειτουργίας του ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ, γίνεται αντιληπτό πως οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου πρόκειται να έρθουν αντιμέτωποι με νέες, δυσκολότερες διαδικασίες: περισσότερα εξεταζόμενα μαθήματα, τράπεζα θεμάτων, προσμέτρηση του απολυτηρίου βαθμού κάθε τάξης στα μόρια εισαγωγής στα Α.Ε.Ι., αύξηση του μέσου όρου προαγωγής, συντελεστής βαρύτητας, σταδιακή μείωση από φέτος του αριθμού εισακτέων.
Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να καλυφθούν εγκαίρως τα μαθησιακά κενά που δημιουργήθηκαν λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Σε γνωστικά αντικείμενα όπως η Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τα Αρχαία Ελληνικά, η Φυσική η γνώση χτίζεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και κάθε επόμενη στηρίζεται σε όλες τις προηγούμενες. Καθώς αυτά τα μαθήματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις ομάδες προσανατολισμού και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι ευχή όλων και δική μας επιδίωξη οι μαθητές που θα φοιτήσουν στο Νέο Λύκειο κατά το σχολικό έτος 2020-2021 να έχουν κατακτήσει και εμπεδώσει τις γνώσεις του Γυμνασίου χωρίς κενά.
Γι’ αυτό θεωρούμε πως αυτό το καλοκαίρι, περισσότερο από ποτέ έως τώρα, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους απόφοιτους του Γυμνασίου ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα στην νέα σχολική βαθμίδα.
Όσον αφορά στους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Β Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2020-2021, καλούνται να αντιμετωπίσουν επιπλέον ανταγωνισμό, λόγω της μείωσης του αριθμού των εισακτέων ανά σχολή αλλά και της εισαγωγής του συντελεστή βαρύτητας ανά εξεταζόμενο μάθημα. Και η δική τους προετοιμασία πρέπει να είναι συνεχής, σοβαρή και υποστηριζόμενη από τους έμπειρους καθηγητές μας, οι οποίοι, εκτός των άλλων προσόντων τους, απέδειξαν το προηγούμενο διάστημα πως είναι ικανοί να λειτουργήσουν το ίδιο άψογα στην ψηφιακή όσο και στη φυσική τάξη. Αυτό το ισχυρό πλεονέκτημα συμπληρώνουν οι υψηλού επιπέδου ψηφιακές σημειώσεις μας για κάθε διδασκόμενο αντικείμενο καθώς και η πρόσβαση από μαθητές και γονείς στην ψηφιακή πλατφόρμα edu4schools.
Τα θερινά μαθήματα για την Α και Β Λυκείου θα ξεκινήσουν 9 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουλίου.
Τα θερινά μαθήματα για την Γ Λυκείου θα ξεκινήσουν 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιουλίου.
Για την παρακολούθηση των θερινών μαθημάτων μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ (πριν συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας παρακαλούμε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου προσωπικών δεδομένων).