Το καλοκαίρι του 2014 αποφασίσαμε να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στη φροντιστηριακή εκπαίδευση, δημιουργώντας το “Περί Επιστημών”, στο κέντρο της Πάτρας. Ένα φροντιστήριο που φιλοδοξεί να δείξει στους γονείς και στους μαθητές της περιοχή μας πως η γνώση δεν είναι αγαθό προς εκμετάλλευση. Ανήκει σε όλους ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.

Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί εξ αρχής είναι η στάση μας απέναντι στη φροντιστηριακή εκπαίδευση: φροντίζουμε για τη γνώση, τη βαθιά, την ουσιαστική, αλλά και τη γνώση που θα οδηγήσει τους μαθητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην εκπλήρωση του στόχου που ο καθένας έχει θέσει.

Ο ρόλος μας είναι διττός: απ’ τη μια να καθοδηγήσουμε το μαθητή στην κατάλληλη για αυτόν επιλογή κι από την άλλη να σταθούμε δίπλα του σε κάθε βήμα, όχι μόνο σε επίπεδο διδασκαλίας αλλά και ηθικά και ψυχολογικά. Αυτό σημαίνει για εμάς φροντιστήριο.

Τη στάση μας τη στηρίζουμε με:

  • Υποστηρικτικό υλικό – υψηλού επιπέδου βοηθήματα (φυλλάδια ανά μάθημα και ανά κεφάλαιο, εκπονημένα από τους καθηγητές μας).
  • Αυστηρά ολιγομελή τμήματα έως 6 ατόμων (ώστε να υπάρχει ατομική και προσωπική σχέση με τον μαθητή).
  • Επαναληπτικά διαγωνίσματα (τουλάχιστον πέντε ανά γνωστικό αντικείμενο) ώστε να διαπιστώνονται έγκαιρα οι ελλείψεις, αλλά και να εξασκούνται οι μαθητές στη γραπτή δοκιμασία και τη διαχείριση του χρόνου και του άγχους.
  • Τακτικές ενημερώσεις γονέων, ως επιστέγασμα της καθημερινής ενημέρωσης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας edu4schools.
  • Συνεργάτες, οι οποίοι επιλέχθηκαν με βασικά κριτήρια τη γνώση, το ήθος, τη μεταδοτικότητα και το μεράκι της διδασκαλίας.
  • Τους χώρους του φροντιστηρίου, οι οποίοι είναι διαμορφωμένοι έτσι, ώστε να δημιουργούν το κλίμα που απαιτείται για να είναι αποτελεσματική η διδασκαλία (αίθουσες άνετες, με φυσικό φως).