Οι χώροι εργασίας του μέλλοντος θα απαρτίζονται από πληθώρα ειδικοτήτων μιας και τα εργασιακά αντικείμενα τείνουν να γίνουν πολυμετάβλητα. Ειδικότερα τώρα με την έλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Στο διαδικτυακό σεμινάριο “Βρες το εργασιακό σου σύμπαν” ο διακεκριμένος σύμβουλος σταδιοδρομίας Πάνος Σταυρόπουλος μας ανέλυσε αυτές τις ιδιαιτερότητες και μας ανέλυσε τα επιστημονικά πεδία τα οποία θα οδηγήσουν τους μαθητές στις σχολές τις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι θεματικές ενότητες του webinar είναι:

 • εφηβεία κι επιλογή,
 • εργασιακό μέλλον και τεχνολογία, 
 • Διεπιστημονικότητα,
 • Ανάλυση τμημάτων,
 • Σύστημα Πανελλαδικών,
 • Αλλαγές 2024

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μαθητής είναι η διαχείριση χρόνου, μια δεξιότητα που δεν την έχει διδαχτεί από κανέναν.

Μελέτη χωρίς πρόγραμμα, αναβλητικότητα, υποχρεώσεις που τον κυνηγούν, αγχώνουν τον μαθητή και συχνά τον οδηγούν σε κακά αποτελέσματα και αρνητική εικόνα για τις δυνατότητές του.

Μέσα από το σεμινάριο Διαχείρισης Χρόνου που διοργάνωσαν οι Εκπαιδευτικοί  Οργανισμοί ΚΟΡΥΦΗ και ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ,  το Σάββατο 30/10/21, σε συνεργασία με την εταιρεία Επαγγελματικού Προσανατολισμού YOUR CAREER ο μαθητής μπόρεσε

 1. να αντιληφθεί την αξία του χρόνου
 2. να αναγνωρίσει τα λάθη που κάνει
 3. να συνειδητοποιήσει την ανάγκη δημιουργίας πλάνου μελέτης
 4. να μάθει πως να θέτει στόχους, βάσει της μεθόδου SMART
 5. να αντιληφθεί πως η χρήση του κινητού την ώρα μελέτης μπορεί να αποτελέσει βασικό εμπόδιο στην επίτευξη αποδοτικής μελέτης
 6. να μάθει αποδοτικούς τρόπους μελέτης.

Επίσης, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας και διευθυντής της εταιρείας Επαγγελματικής Συμβουλευτικής Πάνος Σταυρόπουλος μας ενημέρωσε για όλες τις αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος.

Οι σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα επαγγέλματα του μέλλοντος ήταν το θέμα του σεμιναρίου που συνδιοργάνωσαν τα φροντιστήρια Κορυφή (Λέσβος) και Περί Επιστημών. 

Οι μαθητές και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον κ. Πάνο Σταυρόπουλο πως θα διαμορφωθεί η αγορά εργασίας στο άμεσο μέλλον. Επίσης τους παρουσιάστηκαν οι σχολές των Επιστημονικών Πεδίων ανά ομάδες επαγγελμάτων. Έτσι έγινε κατανοητό το πως πρέπει να επιλέξει κάποιος τις σχολές και τμήματα που θα του προσφέρουν τις σπουδές που τον ενδιαφέρουν.  

Ο κ. Σταυρόπουλος, με τον οποίο συνεργάζεται το φροντιστήριό μας, είναι  διακεκριμένος σύμβουλος σταδιοδρομίας. Η εταιρία του “Επαγγελματική Συμβουλευτική” καθοδηγεί τους μαθητές, προσφέροντας σεμινάρια και συμβουλευτικές συνεδρίες σε όλη την επικράτεια. 

Το σεμινάριο καταγράφηκε και παρουσιάζεται στο διπλανό σύνδεσμο. Για απορίες ή και πληροφορίες σχετικά με συμβουλευτικές συνεδρίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι συμβαίνει τώρα στην αγορά εργασίας;
Τι είναι η διεπιστημονικότητα;
Ποιες είναι οι κύριες ομάδες σχολών των επιστημονικών πεδίων; 
Τι γίνεται με τις στρατιωτικές σχολές και τα σώματα ασφαλείας;
Τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι; 

Αυτά και άλλα πολλά μας ανέλυσε ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Πάνος Σταυρόπουλος , στο webinar που συνδιοργάνωσε το φροντιστήριό μας με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΚΟΡΥΦΗ, την 5 Φεβρουαρίου 2023. 

Η διαδικασία για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο δεν ολοκληρώνεται με το πέρας των Πανελλαδικών εξετάσεων. Το 2ο και εξίσου σημαντικό βήμα είναι η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού. Μια διαδικασία που χρειάζεται πολύ προσοχή αφού υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που μαθητές και γονείς δεν γνωρίζουν και συχνά γίνονται λάθη με σοβαρές επιπτώσεις.

Ο Εκπαιδευτικός μας Οργανισμός, πάντα δίπλα στους μαθητές, διοργάνωσε στις 21 Ιουνίου στις 18:00 σεμινάριο Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού με ομιλητή το σύμβουλο Πάνο Σταυρόπουλο , ιδρυτή της εταιρίας Επαγγελματικού Προσανατολισμού YOUR CAREER.

Θεματολογία Σεμιναρίου

 • Αλλαγές στο Μηχανογραφικού 2023
 • Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
 • Συντελεστές Βαρύτητας
 • Κριτήρια επιλογής τμημάτων
 • Συχνά λάθη στη Συμπλήρωση Μηχανογραφικού
 • Πώς συμπληρώνω το Μηχανογραφικό
 • Κριτήρια μετεγγραφών